March 17, 2011

.::KuCiNg Owh KucInG::.



aku xtau kalau aku cite org caye ke x...tapi percaye la mende ni betul2 jadi pade diriku...


pagi tadi sebelum g keje...cam biase la aku g letak kan sampah2 yang ade kat luar pagar umah sbb lori smpah akan kutip pade siang nye...pas2 aku nmpak la ade kucing itam dok landing kat atas plastik y aku letak daun2 kering kat tepi dinding umah 2...pas2 kucing 2 dok ngiau lak kat aku...ase seram je munyik nye...tapi xde la pelik sgt sbb aku ni mmg takut kucing...aku tengok sekilas pandang je la...pas2 aku masuk umah g amik beg nan kunci kete...mase nak blah g kat kete 2...skali lagi die ngiau...n aku pun meremang la lagi skali...adeh...kronik sgt lak aku ase kefobiaan aku pade kucing ni....kucing 2 x bergerak pun...cume die pandang aku n ngiau...ngan mate die pun cam hish...senang cite x comel la....2 y aku ngeri 2...ahaks...


mase lam kete 2 aku ter pk2...cane lak kucing 2 ley ade kat c2...xpe la...balik keje nanti aku buang plastik 2 letak kat lua pagar la...mesti kucing 2 da blah time 2 kan...


balik keje 2...mase park kete aku tengok la kat port kucing 2 landing pagi tadi...cam da clear...ley la buang...so aku pun bukak la pagar umah cam bese...sampai je pan umah...kucing 2 ngiau ag...adeh xley jadik ni xblah2 ag kucing ni...aku wat donno je la...ye r takut nye pasal kan...aku bukak grill n pintu umah...mase nak tutup grill 2...tetibe kucing 2 cam meluru nak masuk ke umah aku...gile nye tekejut aku...xsempat tutup grill aku terus tutup pintu...takut makk...hoho...da la umah xde org...uwaaa....nape la gan kucing ni...nak masuk umah lak ke...aku dok intai2 bawah pintu...xde lak bayang2 kucing 2...aku isau sbb grill x mangge agi...bukan je x mangge tutup pun x...adeh...wat naya den je kang...aku intai2 kat tingkap...kucing 2 xde...aku pun bukak la pintu pelan2...tp tetap ade munyik gax...sekali die muncul disebalik dinding la...adeh....ape kene gan kucing ni tah :((...pas2 dgr kucing 2 dok ngiau...aku intai kat tingkap...skali dgr kucing 2 ngiau cam nak mintak tlg n cam lapa pun ade gax...aku pun ckp la gan die...ko g r sane...g umah sebelah ke...kat umah aku ni xde makanan...aku xley tlg ko...n tiap ape y aku ckp 2 kucing 2 nyahut...uik die paham ke ape aku ckp kan...ngee...tapi meremang gax la mase 2...adeh...seyes seh...aku mmg takut kucing...tp xde la secuak ni ase nye bile berdepan gan kucing...nak2 kucing itam lak 2...xcomel lak 2 :(( aku usha kat perut die...kot2 la die nak beranak kan...xde lak cam bunting....pas2 aku da xtau nak wat ape...seyes takut...cam nak nangis je ase...bukan nak...mmg da nangis da pun...huh!! sadis2....


pk nye pk nye pk...akhirnye aku amik keputusan...call mak :(( tanye mak ape nak wat...aku bukan nak ckp ape la...keluarge aku ni mmg da slalu kene kaco gan mende2 y xnampak dek org ni...n aku pun terase y kucing 2 bukan cam kucing biase...sbb 2 la aku takut sangat...ye r kan...org ckp skali kite da terkene...xmustahil kite akan kene agi...so nak di jadikan cite...aku call mak aku...mak aku soh bace yasin...time 2 aku tgk jam..kol 6.30ptg...malam ni malam jumaat...elok gax bace yasin...sebelum mandi 2...aku ade mintak tolong kat aunty...soh tengok2 kan...ape jadi sebenarnye...aunty ni da banyak tlg keluarge aku...bukan nak kate aku percaye kat bomoh...tak....cume berikhtiar...sebab aku tau...ape yang jadi skali pun kite balik semula pada Allah...tp cane pun kite kene berusaha kat cnie selagi x bertentang dengan ajaran Islam...


lepas seketika...aunty call aku balik...kate die...kucing 2 dari kubur cina...dalam badan kucing 2 ade roh y x tenteram...xtau la ape cite sebenarnye...aku da terkedu kat c2 bile dgr aunty ckp cam2...die ckp agi..roh 2 roh seorg perempuan y mengandung...xtau la die bunuh diri ke ape...tapi macam kematian 2 disebab kan oleh org y xpuas ati gan die...cam2 la kire nye...ape y aku ley tafsir kan la...xtau la pulak kalau salah kan...nauzubillah....mintak dijauhkan....pastu aku ter pk...mmg pun xjauh dr cnie...lau ikut jalan kucing...dlm 1km je pun kubur cine 2 dr umah aku...kat c2 bukan je ade kubur cina...kubur islam pun ade klu x silap...n tempat org bakar mayat pun ade kat area 2...huh...ya Allah...aku sangat takut...da la sensorg...budak2 umah aku mmg xde...cuti sekolah sume balik kg...kak lin pulak kalau x pkol 9mlm mmg xsampai umah nye...tawakal je aku time 2...xtau nak wat ape...xtau nak ckp ape...nak g lua mmg x la kot...grill y ternganga 2 pun aku bia kan je...macam bagi laluan pade si pencuri lak....lupe lak nak cite...kucing 2 cari aku...sbb aku je y boleh rase kewujudan die...n die nak mintak tlg gan aku...mintak tolong ape kurang pasti...tp mmg care die ngiau 2 macam nak mintak tolong...tapi die silap org :(( sbb aku ni takut kucing....mmg x la aku nak tolong cam2...tapi aku ase...dgan mintak pertolongan dr aunty ni...secare x langsung dpt tolong die gax kot...ye r...aku mane paham bahse kucing...wlupun ade roh y menumpang dalam badan die...aku xde gift y memboleh kan aku bertanye pade roh 2....tapi tetibe lak aku terpk...hurm...mmg la kucing 2 dtg dr kubur cine...tp roh 2 asal nye roh org islam ke...bukan islam...hurm...


so aku amik keputusan...pas solat 2 aku sedekah kan yasin untuk die...sekire nye die asalnye adalah roh org islam...hurm...sekarang ni mmg la zaman moden...tp xde y mustahil kalau ade org y masih menggunakan mende2 yang x nampak untuk membalas dendam...apa la y best nye tah balas dendam 2 aku pun xtau...harap2 org y cani segera la bertaubat...dan semoga Allah terima taubat meraka...


masalah y 2 myB da selesai...tapi td...aku terdengar lagi munyik kucing 2 kat lua...nape die dok luar agi...balik la ke tempat asal mu :(( cane nak g keje sok ni :((


p/s : semua yang terjadi adalah kehendak Allah...kadang2 kite xnak pun mende 2...tapi kalau dah bahagian kite...terpakse la kite terima dengan redha...

1 comment:

M.Y.H.A.S said...

assalamualaikum, sy tertarik dgn crita ni... sy boleh dikatakan peminat kucing...jd tertarik ngan tajuk yg ada hal kucing2 ni.. tapi xsangka pulak pengalaman awak macam ni.. :( byk bersabar ye.. saya xrasa kucing tu sengaja nak kacau awak.. tapi mungkin dia xtahu minta tolong sape..(tapi mushkil gak apa yg dia nak sebenarnya)...

tapi kalau jadi kat sy pun, sy xtahu nak wat camne... :/

.::KLik Aj3::.