March 22, 2011

.::Kuroneko No Tango (KuciNg HiTam)::.


Kimi wa kawaii Boku no kuroneko
Akai ribonga Yoku ni au yo
Dakedo tokidoki, tsume wo dashite
Boku no kokoro wo nayamaseru
Kuroneko no tango, tango, tango
Bokuno koibito wa kuroi neko
Kuroneko no tango, tango, tango
Neko no me no you ni, kimagureyo
Lalalalalala lala

miaoww

Suteki na kimi ga, machi wo arukeba
Warui doraneko, koe wo kakeru
Oishii esa ni, ikaretchatte
Atode naitemo, shiranai yo
Kuroneko no tango, tango, tango
Bokuno koibito wa kuroi neko
Kuroneko no tango, tango, tango
Neko no me no you ni, kimagureyo
Lalalalalala lala

miaoww

Yoru no akari ga, minna kietemo
Kimi no hitomi wa, gin no hoshi yo
Kirakira hikaru, kuroneko no me
Yoru wa itsumo, Kimi no mono sa
Kuroneko no tango, tango, tango
Bokuno koibito wa kutoi neko
Dakedo anmari itazura suruto
Aji no himono wa (nyaao)
Oazukeda yo
Lalalalalala lala

miaoww

English translation 

You are my sweet black cat
the red ribbon suits you well
but sometimes you show your nails
and hurt my feelings

tango tango black cat's tango
my lover is a black cat
tango tango black cat's tango
you are as changeable as a chameleon
lalalalalala lala
meow!

when fine woman like you
walk around in town
bad cats come and flirt with you
you get blinded by those nice food
I won't help you if you get in trouble!

tango tango black cat's tango
my lover is a black cat
tango tango black cat's tango
you are as changeable as a chameleon
lalalalalala lala
meow!

even after all the city lights are turned off,
your eyes shine like the stars
those shining eyes of the black cat
the nights are for ever yours

tango tango black cat's tango
my lover is a black cat
tango tango black cat's tango
you are as changeable as a chameleon
Lalalalalala lala

those shining eyes of the black cat
the nights are for ever yours

tango tango black cat's tango
my lover is a black cat
but if you get too naughty,
you won't get your treats! (Meow)
Lalalalalala lala

meow!

.::CeriTa BudaK DarJaH 4::.





meh den nak kongsi cito gan korg sumo ni ha...cito ni den dapek maso den belek2 kat gugel td...hahahha...korg baco la senirik yo...den maleh nak cito pepanjang agi...

Pagi itu pagi minggu.Cuaca cukup sejuk sehingga mencapai takat suhu beku. Sebab itu saya tidak mandi pagi sebab air kolah jadi air batu dan air paip tidak mahu keluar sebab beku di dalam batang paip. Pagi itu saya bersarapan dengan keluarga di dalam unggun api kerana tidak tahan sejuk.Selepas itu emak saya mengajak saya menemaninya ke pasar. Tetapi saya tidak mahu. Selepas emak menikam perut saya berkali-kali dengan garfu barulah saya bersetuju untuk mengikutnya.
Kami berjalan sejauh 120 kilometer kerana pasar itu letaknya 128 kilometer dari rumah.Lagi 8 kilometer nak sampai pasar saya ternampak sebuah lori kontena meluru dengan laju dari arah belakang. Dia melanggar emak saya. Emak saya tercampak ke dalam gaung. Dia menjerit “Adoi!”. Lepas itu emak saya naik semula dan mengejar lori tersebut. Saya pun turut berlari di belakang emak saya kerana takut emak saya melanggar lori itu pula. Pemandu lori itu nampak kami mengejarnya. Dia pun memecut lebih laju iaitu sama dengan kelajuan cahaya.
Kami pula terpaksa mengejar dengan lebih laju iaitu sama dengan dua kali ganda kelajuan cahaya. Emak saya dapat menerajang tayar depan lori itu. Lori itu terbabas dan melanggar pembahagi jalan lalu bertembung dengan sebuah feri. Feri itu terbelah dua. Penumpang feri itu yang seramai 100 orang semuanya mati. Pemandu feri itu sangat marah. Dia pun bertukar menjadi Ultraman dan memfire pemandu lori. Pemandu lori menekan butang khas di dalam lori dia..lori itu bertukar menjadi robot Transformer. Mereka bergaduh di udara.

Emak saya tidak puas hati. Dia pun terus menyewa sebuah helikopter di Genting Highlands dan terus ke tempat kemalangan. Dia melanggar pemandu feri yang telah bertukar menjadi Ultraman itu. Pemandu feri itu terkejut dan terus bertukar menjadi pemandu feri semula lalu terhempas ke jalanraya. Pemandu feri itu pecah. Pemandu lori sangat takut melihat kejadian itu. Dia meminta maaf dari emak saya. Dia menghulurkan tangan ingin bersalam. Tetapi emak saya masih marah. Dia menyendengkan helikopternya dan mengerat tangan pemandu lori itu dengan kipas helikopter. Pemandu lori itu menjerit “Adoi..!” dan jatuh ke bumi. Emak saya menghantar helikopter itu ke Genting Highlands. Bila dia balik ke tempat kejadian, dia terus memukul pemandu lori itu dengan beg tangannya sambil memarahi pemandu lori itu di dalam bahasa Inggeris. Pemandu lori itu tidak dapat menjawab sebab emak saya cakap orang putih. Lalu pemandu lori itu mati. Tidak lama kemudian kereta polis pun sampai.
Dia membuat lapuran ke ibu pejabatnya tentang kemalangan ngeri itu. Semua anggota polis di pejabat polis itu terperanjat lalu mati. Orang ramai mengerumuni tempat kejadian kerana ingin mengetahui apa yang telah terjadi. Polis yang bertugas cuba menyuraikan orang ramai dengan menggunakan pembesar suara. Orang ramai terperanjat dan semuanya mati. Selepas itu emak saya mengajak saya ke pasar untuk mengelak lebih ramai lagi yang akan mati. Di pasar, emak saya menceritakan kejadian itu kepada penjual daging. Penjual daging dan peniaga-peniaga berhampiran yang mendengar cerita itu semuanya terkejut dan mati. Saya dan emak saya terus berlari balik ke rumah. Kerana terlalu penat sebaik saja sampai di rumah kami pun mati. Itulah kemalangan yang paling ngeri yang pernah saya lihat sebelum saya mati.
ado y nak kono ketok gan den jap g karang =)) sengal nyo cito dio tulih...kalau den jadi cikgu...den da sobat gan batang pinang dak ni...kalo sumo dok bantai mati yo...sapo y nulih cito ni pun den xtau la...adeh =))=))

March 17, 2011

.::KuCiNg Owh KucInG::.



aku xtau kalau aku cite org caye ke x...tapi percaye la mende ni betul2 jadi pade diriku...


pagi tadi sebelum g keje...cam biase la aku g letak kan sampah2 yang ade kat luar pagar umah sbb lori smpah akan kutip pade siang nye...pas2 aku nmpak la ade kucing itam dok landing kat atas plastik y aku letak daun2 kering kat tepi dinding umah 2...pas2 kucing 2 dok ngiau lak kat aku...ase seram je munyik nye...tapi xde la pelik sgt sbb aku ni mmg takut kucing...aku tengok sekilas pandang je la...pas2 aku masuk umah g amik beg nan kunci kete...mase nak blah g kat kete 2...skali lagi die ngiau...n aku pun meremang la lagi skali...adeh...kronik sgt lak aku ase kefobiaan aku pade kucing ni....kucing 2 x bergerak pun...cume die pandang aku n ngiau...ngan mate die pun cam hish...senang cite x comel la....2 y aku ngeri 2...ahaks...


mase lam kete 2 aku ter pk2...cane lak kucing 2 ley ade kat c2...xpe la...balik keje nanti aku buang plastik 2 letak kat lua pagar la...mesti kucing 2 da blah time 2 kan...


balik keje 2...mase park kete aku tengok la kat port kucing 2 landing pagi tadi...cam da clear...ley la buang...so aku pun bukak la pagar umah cam bese...sampai je pan umah...kucing 2 ngiau ag...adeh xley jadik ni xblah2 ag kucing ni...aku wat donno je la...ye r takut nye pasal kan...aku bukak grill n pintu umah...mase nak tutup grill 2...tetibe kucing 2 cam meluru nak masuk ke umah aku...gile nye tekejut aku...xsempat tutup grill aku terus tutup pintu...takut makk...hoho...da la umah xde org...uwaaa....nape la gan kucing ni...nak masuk umah lak ke...aku dok intai2 bawah pintu...xde lak bayang2 kucing 2...aku isau sbb grill x mangge agi...bukan je x mangge tutup pun x...adeh...wat naya den je kang...aku intai2 kat tingkap...kucing 2 xde...aku pun bukak la pintu pelan2...tp tetap ade munyik gax...sekali die muncul disebalik dinding la...adeh....ape kene gan kucing ni tah :((...pas2 dgr kucing 2 dok ngiau...aku intai kat tingkap...skali dgr kucing 2 ngiau cam nak mintak tlg n cam lapa pun ade gax...aku pun ckp la gan die...ko g r sane...g umah sebelah ke...kat umah aku ni xde makanan...aku xley tlg ko...n tiap ape y aku ckp 2 kucing 2 nyahut...uik die paham ke ape aku ckp kan...ngee...tapi meremang gax la mase 2...adeh...seyes seh...aku mmg takut kucing...tp xde la secuak ni ase nye bile berdepan gan kucing...nak2 kucing itam lak 2...xcomel lak 2 :(( aku usha kat perut die...kot2 la die nak beranak kan...xde lak cam bunting....pas2 aku da xtau nak wat ape...seyes takut...cam nak nangis je ase...bukan nak...mmg da nangis da pun...huh!! sadis2....


pk nye pk nye pk...akhirnye aku amik keputusan...call mak :(( tanye mak ape nak wat...aku bukan nak ckp ape la...keluarge aku ni mmg da slalu kene kaco gan mende2 y xnampak dek org ni...n aku pun terase y kucing 2 bukan cam kucing biase...sbb 2 la aku takut sangat...ye r kan...org ckp skali kite da terkene...xmustahil kite akan kene agi...so nak di jadikan cite...aku call mak aku...mak aku soh bace yasin...time 2 aku tgk jam..kol 6.30ptg...malam ni malam jumaat...elok gax bace yasin...sebelum mandi 2...aku ade mintak tolong kat aunty...soh tengok2 kan...ape jadi sebenarnye...aunty ni da banyak tlg keluarge aku...bukan nak kate aku percaye kat bomoh...tak....cume berikhtiar...sebab aku tau...ape yang jadi skali pun kite balik semula pada Allah...tp cane pun kite kene berusaha kat cnie selagi x bertentang dengan ajaran Islam...


lepas seketika...aunty call aku balik...kate die...kucing 2 dari kubur cina...dalam badan kucing 2 ade roh y x tenteram...xtau la ape cite sebenarnye...aku da terkedu kat c2 bile dgr aunty ckp cam2...die ckp agi..roh 2 roh seorg perempuan y mengandung...xtau la die bunuh diri ke ape...tapi macam kematian 2 disebab kan oleh org y xpuas ati gan die...cam2 la kire nye...ape y aku ley tafsir kan la...xtau la pulak kalau salah kan...nauzubillah....mintak dijauhkan....pastu aku ter pk...mmg pun xjauh dr cnie...lau ikut jalan kucing...dlm 1km je pun kubur cine 2 dr umah aku...kat c2 bukan je ade kubur cina...kubur islam pun ade klu x silap...n tempat org bakar mayat pun ade kat area 2...huh...ya Allah...aku sangat takut...da la sensorg...budak2 umah aku mmg xde...cuti sekolah sume balik kg...kak lin pulak kalau x pkol 9mlm mmg xsampai umah nye...tawakal je aku time 2...xtau nak wat ape...xtau nak ckp ape...nak g lua mmg x la kot...grill y ternganga 2 pun aku bia kan je...macam bagi laluan pade si pencuri lak....lupe lak nak cite...kucing 2 cari aku...sbb aku je y boleh rase kewujudan die...n die nak mintak tlg gan aku...mintak tolong ape kurang pasti...tp mmg care die ngiau 2 macam nak mintak tolong...tapi die silap org :(( sbb aku ni takut kucing....mmg x la aku nak tolong cam2...tapi aku ase...dgan mintak pertolongan dr aunty ni...secare x langsung dpt tolong die gax kot...ye r...aku mane paham bahse kucing...wlupun ade roh y menumpang dalam badan die...aku xde gift y memboleh kan aku bertanye pade roh 2....tapi tetibe lak aku terpk...hurm...mmg la kucing 2 dtg dr kubur cine...tp roh 2 asal nye roh org islam ke...bukan islam...hurm...


so aku amik keputusan...pas solat 2 aku sedekah kan yasin untuk die...sekire nye die asalnye adalah roh org islam...hurm...sekarang ni mmg la zaman moden...tp xde y mustahil kalau ade org y masih menggunakan mende2 yang x nampak untuk membalas dendam...apa la y best nye tah balas dendam 2 aku pun xtau...harap2 org y cani segera la bertaubat...dan semoga Allah terima taubat meraka...


masalah y 2 myB da selesai...tapi td...aku terdengar lagi munyik kucing 2 kat lua...nape die dok luar agi...balik la ke tempat asal mu :(( cane nak g keje sok ni :((


p/s : semua yang terjadi adalah kehendak Allah...kadang2 kite xnak pun mende 2...tapi kalau dah bahagian kite...terpakse la kite terima dengan redha...

.::LeLaki Ni SimpLe ke ComPlicaTed::.

oke...hari ni saye nak kongsi sket sal ape y saye ade bace kat blog sorg mmbe ni...mintak izin nak share ek Abdul Mahfuz hoho...ape y dinyatakan di sini adalah mengenai sikap lelaki..jika terjadi nye situasi seperti berikut...at least kite y pempuan ni ley la amik point2 untuk membuat langkah y seterusnya...sye mintak izin copy sume ek ;))



So, adakah anda tahu isi hati lelaki? bagaimanakah anda boleh mengetahui apa yang lelaki fikirkan? Apakah yang terpendam di jiwa lelaki? Apakah anda sebenar-benarnya tahu kemahuan sebenar lelaki? Bagaimana pula dengan kebencian mereka?

True enough many man, makes women became 3 things... confused, confused and yes confused! Hehehe... well, bagi mereka yang sudah memiliki buku-buku dan ebook Razzi, for sure dia orang sudah ada jawapan secara detail.
Tapi bagi mereka yang belum tahu tu…

The truth ...LELAKI IS VERY SIMPLE! …ISI HATI LELAKI, lagi lah mudah untuk diketahui. Tetapi ramai wanita hanya mahu memahami dengan cara mereka sendiri apabila ianya bertentangan, lalu dikatakan lelaki itu complicated!
Mana ada complicated? Lelaki is easy to understand, contoh :-

Contoh 1 : Jika lelaki kata, TAK MAHU. Jangan lah pula tanya “Mengapa tak mahu, pelik lah you ni.” – Aik? Tengok, dah buat complicated. Lelaki cakap TAK MAHU. That’s it, and that’s all…
Isi hati lelaki : Apa lagi yang nak confused? Dia tak mahu, tak suka, tak berminat… habis cerita lah. Tak ada reason lain, tak perlu pelik-pelik, just terima je, dia TAK MAHU.

Contoh 2 : Lelaki kata, “Kalau kita ada jodoh ada lah, tapi buat masa sekarang I nak fokus pada kerja I. Sekiranya you bertemu dengan lelaki yang lebih baik, I redha” – Okay, simple habis… ini adalah contoh lelaki yang cakap berlapik dan sopan serta mahu menjaga hati wanita.
Isi hati lelaki : Yang sebenar dia nak cakap, “I tak nak kat you, jadi you pergi dengan orang lain je lah!”

Contoh 3 : You syok kat mamat ni, dia okay la layan you. Pastu dia sangat rapat dengan you dan you suka sangat dengan cara dia, kemesraan dia pada you. Tetapi, dia tak pernah cakap yang dia nak kat you. Atau dia tak pernah pun bercerita tentang how he felt for you. So you beranikan diri kata you suka dia, and dia pun kata dia suka you. TAPI, you still confused, samada you dan dia ni bercinta ke?, atau akan ada percintaan ke?, atau maybe dia malu nak cakap dia berminat dengan you ke…you confused.
Isi hati lelaki  – TAK PERLU CONFUSED! – Dia nak kat you dia akan cakap atau dia akan berkorban apa saja kat you. Dan dia akan jadi giler-giler nak berkepit dengan you setiap masa. Dia akan kelam kabut nak berhubung dengan you setiap hari That’s it! – Kalau dia tak cakap, that means dia tak nak kat you lah… Simple!  Segala kemesraan dia hanyalah sekadar kawan biasa, of all you know, dengan all girls kenalan dia pun, dia macam tu.

Contoh 4 : Lelaki ni selalu call you, dia juga selalu ajak you keluar, makan-makan, -minum dan sometimes shopping. Kalau ada apa-apa masalah je sure dia akan contact you dah menceritakan segala masalah dia kat you. You become confused sangat… “Kalau betul dia ada girlfriend atau dia suka kat girl lain, pasal apa dia asyik cari aku ek?”
Isi hati lelaki – Lelaki berkawan, BUKAN hanya dengan lelaki saja. Dengan wanita pun dia boleh anggap true friend seperti kawan-kawan lelakinya jugak. Tak boleh ke? Hehe… dia suka keluar dengan you dia suka shopping dengan you, sebab dia suka tengok reaksi dari pandangan wanita, that’s it! It’s got nothing to do with feelings!

Contoh 5 : Dulu lelaki ni beriya-iya sangat menghubungi you, hari-hari call dan berpuluh sms setiap masa. Sampai rimas lak… so after a while, dia dah kurang sms, call pun dah tak ada. You pulak yang asyik call dia, you pulak yang berpuluh sms kat dia. Tu pun dia reply sekali je. Sometimes tak reply langsung. Sometimes berhari-hari atau berminggu dia senyap. You confused… “Apa salah I? Apa yang I dah buat?”
Isi hati lelaki – “It isn’t you! It’s me…hehe” – Yaa, the truth is lelaki itu sudah tidak berminat. Dulu yes berminat dan suka sangat kat you, just that maybe ada girl lain yang lebih baik, atau maybe perangai dan cara you membosankan jadi, semangat untuk bercinta dah hilang, nak call, nak sms… jauh sekali la kan. It’s that simple, …dah tak berminat, asyik bertekak, bergaduh bosan!

Contoh 6 : You rasa pelik, lelaki ni…macam biskut, sekejap ada, sekejap tak ada. Sekejap muncul sekejap ghaib, hilang tah kemana. Tak ke dia rindu macam you rindu kat dia? Confused! Confused!
Isi hati lelaki – RINDU, bukan tak rindu tetapi lelaki itu sudah beristeri. Atau lelaki itu sudah ada tunang atau kekasih yang cukup ketat ikatannya. Masa muncul tu, masa dia free dari ikatan tu lah. Masa hilang tu, duk dengan bini lah beb… hehe simple! )

Contoh 7 : Kat office ada laa seorang lelaki ni, pemalu, cute tapi juga peramah orangnya. Baik hati, sometimes siap belikan you makan dan minuman. Selalu belanja you dan kat meja dia, selalu tersenyum simpul kat you dan kalau dia ada masalah kerja dia pun selalu cari you. Padahal ramai lagi girl lain. Hati pun berkocak, jiwa pun bergelora, teruja dengan sikapnya. Adakah dia syok kat aku? Adakah dia berminat dengan aku, tapi MALU nak cakap?
Isi hati lelaki – YES, lelaki itu berminat dengan you tetapi dia juga berminat dengan girl lain juga. Kalau tidak dia sudah lama cakap, I love you WALAUPUN dia pemalu. Mungkin dia cakap melalui perbuatan. Atau pengorbanan. Since dia tak buat dan tak sanggup pun bersusah payah untuk you. Maybe he JUST BEING NICE saja 

Contoh terakhir : You sudah bercinta lama dah…lama sangat! Okay lah you tahu lah you dan dia dah kurang mesra sebab you all pun selalu sangat bergaduh! TETAPI you confused dan geram sebab tiba-tiba je dia menghilang diri lama, dan bila dah lama tu baru cakap nak berpisah. Dia tak explain pun sebab apa nak berpisah, in fact dia tinggal you gitu je, tak ada kata-kata akhir dan penjelasan, how you wish to know apa silap you dan mahu perbetulkan.
Isi hati lelaki – TAKUT! …ingat senang ke nak cakap kat girl, “Eh I nak berpisah dengan you!”   Takut tau hehehe…itu yang belah gitu je tu. Pastu nak explain apa lagi…dah memang tak suka dah, takkan nak cakap kat you dia tak suka, atau dia dah bosan dengan you? nanti you melenting, menjerit dan cekik dia hahahaha…



p/s - hurm...for me...personally...saye x suke org camni...myB pade dorg simple...tp tau x perempuan ni lebih suke kalau die terus terang...kalau suke...cakap suke...kalau x jgn la diam je...say something supaye si perempuan 2 tau ape jalan y perlu diambil...sbb perempuan ni kebanyakkan nye setia...die tetap akan tunggu even si lelaki wat perangai cam2...n lelaki kene ingat satu mende...kebanyakkan perempuan mempunyai sifat ingin tahu yang tinggi...walaupun die tau..antare die dan lelaki 2 mungkin da xde jodoh...tp dorg xkan boley xcept lelaki y blah cam2 je tanpe ade sebarang sebab...n 2 la muncul nye perkataan complicated 2...sesuatu perbuatan y kite buat 2 mesti ade sebab...n persoalan yang ade pade diri si perempuan adalah...kenape die diam je...ape masalah sebenarnye...salah die ke salah aku....so si lelaki...walaupun anda rase anda seorang yang simple...tapi anda kene faham ke simple an ada 2 akan mmbuat kan perempuan anggap ia complicated...n jangan marah jika ada y cop diri anda sebagai pengecut @ ego :D ...2 la gune nye kominukasi antara 2 pihak...walau dalam ape situasi sekali pun...kawan ke kapel ke...kalau sorg je y bersuare....sorg lagi diam...mengia kan x....menidak kan pun x....susah la beb...itu cume pandangan peribadi saye je :D maaf kalau ade y terase or tercabar dengan entry ni :D 

March 14, 2011

.::KaLaU Say3 dA xDe BarU AwAk Ley CarI laIN::.

tengah dok belek2 cite kat FB td ternampak lak link mmbe ni...xtau la betul ke idak...dok bace2 lik cam sedih pun ade....cam padan muke lik kat laki 2 pun ade...hurmm...


Name aku Amir.. Aku de sorg awek.. Sorg??? huhu.. Awek aku ni mmg lawa giler r!! Sbb die lawa tu r aku ngn membe2 aku berebut.. Nasib aku baik la, aku dpt jugak die....memandangkan aku ni pun kategori org yg handsome.. hahaha..
OOPS! lupe! Name awek aku ni Nadia.. Kitorg x same kampung tp satu sekolah.. Satu hari ni aku dpt twrn smbung blajar kt satu IPTA ni.. Awek aku pn dpt.. Alhamdulillah result SPM kitorg cemerlang walaupun aku pun x percaye boleh dpt 7A.. Hahaha.. Tp mmg giler r.. Walaupun kos yg ditawarkn same, tp aku terlambung kt utara n die lak kt Selatan..


Die ni kuat jeles tu jgn ckp laa.. hidup aku dia yg aturkan.. selama aku satu sekolah dulu, jgn hrp la aku nk kuwa ngn membe2 perempuan aku.. Jgnkn kuwa same, pndg pun x boleh.. Kdg2 aku rimas jugak ngn die.. T aku ckp byk ngn die, mau die marah2 then merajuk.. Benci tul aku.. Aku tau die sygggg sgt2 kt aku. Aku tau die mmg x lyn mane2 lelaki yg cube usyar line die.. Kdg2 aku bengang jugak if ade lelaki yg hntr2 msj kt die walaupun die x reply..


Tp sebenarnye aku ade sorokkan sumthing drp die.. Disebabkan kitorg pun da terpisah jauh, aku mule la nk test market kt utara ni.. Jahatkn? Aku rase bebas!!! Aku pn rase die mcm tu jgk kot.. Yelah, die kn lawa.. Msti r ramai jantan usyar die.. Disebabkan aku nk menutup perasaan prasangka yg buruk2 tu, aku mula r berkawan ngn ramai perempuan kat sini.. Setiap kali org tanye status aku, mesti aku jwb aku single.. Aku selalu kuwa ngn member2 perempuan aku kat sini.. Mmg lagak cm org single.. Aku selalu teringatkan die time aku tgh berfoya2.. Bile wktu mlm sebelum tidur, msti die yg call aku.. Aku? Kdg2 kot.. Tp aku syg sgt kt die.. Aku ckp kt die, membe2 aku kt sini semuanye jantan.. Die ckp die pun same.. Sebelum kitorg end call mst die cerita2 kenangan kami bersama.. Die selalu ckp, "kalau sy da x de baru awk leh gatal dgn perempuan lain".. Kdg2 aku mrh die sbb die ckp yg bukan2 walaupun hakikatnya aku mmg da menggatal da pun.. Kdg2 aku selalu jgk create pergaduhan ngn die.. byk kali die nangis time gaduh2 ngn aku.. pernah tu aku tertengking dia.. kesian die......... 


"SAYA SAYANG AWAK! SAYA NAK AWAK!"
Tibe2 aku terkejut drp lamunan.. Rupa2nye member perempuan aku, Tiqah.. Aku pn dgn bangang aku terima..
Mase duit PTPTN kuwa, aku beli sebijik henpon lg. Satu henpon khas tok msj Nadia, satu g utk Tiqah.. Dlm tempoh aku belajar kt sini, mcm2 tipu aku wat.. Aku tipu dua2 perempuan tu.. Tp hati aku tetap sygkn Nadia.. Mungkin sbb jauh, perasaan tu kdg2 bercampur.. Tiqah pn mcm Nadia.. Sejak aku couple ngn minah ni, aku dah x kuwa ngn member2 perempuan lain.. semuanya kembali mcm mase aku ngan Nadia dulu.. Aku terasa bersalah sgt.. Tp dlm mase yg same aku just nk hilangkan perasaan bosan sorg2 kat sini.. "Kalau la Nadia tau.." Kdg2 aku terfikir nk berterus-terang.. Tp aku x berani.. Kalau dulu aku tidur pukul 1.30, sekarang ni pkul 3.30 kdg2 pkul 4.. Yelah sbb nk gayut dgn dua2.. Semua org x tahu siapa aku sebenarnya walaupun roomate aku sendiri.. Setiap kali aku balik kampung, Nadia x balik.. Yelah.. U dgn sekolah mane same.. Cuti lain2.. Cume ade sekali tu kitorg dpt cuti same2.. Cuti raye kn.. Time aku jumpa ngn Nadia, aku sorokkan henpon satu lg tu kat rumah.. Nadia makin lawa! Berseri2.. Mane2 lelaki tgok gerenti r cair ni.. Nadia ckp cinta die hanya utk aku.. Selama die berpisah dgn aku, die semakin rindu, semakin syg n cintakn aku.. Utk hilang rase camtu, die habiskan mase dgn belajar.. Kdg2 die ckp belajar smpai tau2 da mlm.. Die happy sbb hati aku masih x berubah utk dia sorang.. ERR! aku terasa bersalah sgt.. "Kalau sy da x de, baru awk leh gatal dgn perempuan len tau!" ckp die sambil tergelak2.. Perkataan tu da berjuta kali kot die sebut.. Aku tgok muke die yg lembut tu.. Die bersuara, kalau habis belajar, die nk aku ikat die sebagai tunang.. Pastu die nk kami kerja, kumpul duit byk2 n kahwin then sambung belajar lg.. Beria2 die menceritakan impian die kt aku...


Permainan aku berlarutan sehingga sem yg ke 4...
Pada satu hari ni aku g makan ngn Tiqah mcm biasa... Heboh kampus aku jd tuan rumah untuk satu pertandingan perbahasan antara IPTA. Kebetulan hari ni ulangtahun ke 3 aku ngan Nadia.. Mcm biase aku g mkn ngn Tiqah kt cafe.. Mase Tiqah tgh ambil lauk, aku terniat hati nk cek msj die.. Terhenti jantung aku, berlambak2 msj sorang jantan yg bersayang2 kt  inbox dia.. Aku pn angin r.. Mase Tiqah duduk, aku soal2 dia smpai menangis minah tu.. Sebelum ni x terniat pulak aku nk cek.. Tiqah ckp die ttp sygkn aku.. Aku pun mula terfikirkn Nadia.. Tibe2 ade sekumpulan awek dtg kat meja aku time2 gini la pulak.. X lame pastu aku nmpk Nadia.. Aku menelan air liur..  Rupe2nye, Nadia ambil bahagian dalam pertandingan tu.. Bila Tiqah nmpk ramai2 awek tu dtg kt aku, pelik r die.. N dgn kuasa Allah, semua terbongkar pada saat tu.. N Tiqah sendiri mengaku yg dielah awek aku kt depan Nadia.. Aku tgok Nadia menangis.. Die x bercakap sepatah haram perkataan pun.. Cume die berikan aku sekotak hadiah ulangtahun kami sebelum dia tinggalkn aku.. Aku terus putuskan hubungan aku ngn Tiqah.. Mase aku balik hostel, puas aku call Nadia.. Aku hntr msj berlambak2 kt die.. die x reply pn... Aku sedar, die dah benci aku..


Rupanya Nadia masih menerima aku.. Aku happy sgt2.. Aku berjanji x nk kecewakn die lg.. 2 minggu kejadian itu berlalu.. Org2 sekeliling aku mula menjauhkan diri daripada aku.. Nk2 yg member2 perempuan aku la.. Aku dah x kesah da.. Aku dah berubah.. Aku cuma nk dapatkn keputusan yg cemerlang sampai time akhir sem nanti. Aku nk dptkn kerja baik2.. Apa2 pun aku nk ikat Nadia dulu.. Kdg2 aku berasa malu sgt kt Nadia nk2 bila teringatkn mak ayah dia.. Nasib baik die x pergi report kat mak n ayah dia.. hehe.. Dlm tgh syok2 berangan sambil membelek2 kemeja baru hadiah ulangtahun daripadanya mase hari kejadian tu, tibe2 aku dpt msj drpd member Nadia.. "Nadia eksiden!" Ermm.. Hati aku tibe2 jd x sedap.. Msj kedua drp member die smpai lg.. Terasa panas muka aku bile bace msj tu.. "Nadia da X DE.. Die kne langgar ngan kereta mase lintas jln.." Mcm org gila pas aku bace msj tu.. Aku ambil keputusan balik kejap kampung walaupun terpaksa ponteng kelas..


Aku rase kosong.. Kosong sgt.. Teringat gelak tawa die, teringat suara die, muke die yg lawa tu.. Aku menangis dlm bas.. Aku x peduli ngn org2 yg pndg aku.. Kali ni aku betul2 menyalahkan diri aku.. Semua kenangan aku ngan Nadia bermain dlm kepala aku.. Aku xmampu menahan perasaan sedih ni.. Berulang kali aku bace msj terakhir Nadia mlm td.. "Awk, sy nk tido.. Mcm biase, sy sygkn awk utk selamanye walaupun awk da lukekn ati sy, sy maafkn... Tp ingat! Kalau sy x de baru awk leh gatal ngn perempuan len tau! Hehe.. Nk mrh la tu.. Sy leb awk! Sweet dreamz.."  Ya Allah! Kuatkn hatiku ni.. Semasa aku sampai, jenazahnya belum tiba lagi.. Ye.. Aku pun terus mencoretkan kisah ini.. Semoga menjadi pengajaran kt korang.. Air mata aku berguguran sepanjang mencoretkan kisah ni.. Tapi  aku tau, Nadia x kn kembali da.. X de lg msj Nadia, panggilan Nadia.. X de dah ungkapan "kalau sy x de" tu dah..


Teman2.. Aku mintak sedekahkanlah fatihah utk nya.. Mungkin ada yg memperlekehkn kisah aku ni.. Tp bg aku, inilah kisah yg plg bermakna utk aku.. Utk selamanya aku menyayangi kau, Nurul Nadia bt Zainarruddin..
Mungkin kejap lagi jenazahnya tiba.. Aku nk bersiap2 utk beri penghormatan terakhir buat die yg aku sygi.. Sememangnya cinta die utk aku shgga akhir nafasnya... Aku mampu merelakan pemergiannya... Tabahkn hatiku Ya Allah.... -Al Fatihah..... 


p/s - Hargai la org y syg kat korg...klu die ley setia...korg jangan la kecewa kan die...try setia gax cam die...jgn la sebab hal kecik...or ade salah paham y korg sendiri ley selesaikan antara korg tp korg jadi kan nye sebab nak cari lain...seyes beb..klu sekali korg wat cam2...berjuta2 kali korg akan dapat balik...wassalam....


March 7, 2011

.::AnDai::.

Andainya lelaki tahu
Dalam naluri seorang perempuan
Ada naluri untuk disayangi
Ada rasa untuk diberi perhatian
Ada rasa untuk didengari keluh kesah nya
Ada waktu-waktu minta ditemani kesedihannya

Andainya lelaki tahu
Rajuk seorang perempuan itu minta dipujuk
Marah seorang perempuan itu perlu didekati
Sedih seorang perempuan harus didengari
Gembira seorang perempuan ingin dikongsi

Andai lelaki tahu
Disebalik seribu satu rasa itu
Ada sekeping hati nan lembut
Bukan untuk di manjai
Bukan jua untung ditatang bagai minyak yang penuh
Hanya perlu sedikit perhatian
Agar rasa kasih itu terasa wujud
Walau di saat jauh

Andai lelaki tahu
Hati akan sering bertanya
Wujud kah cinta itu dihati lelaki
Bila disaat jauh tanpa perkhabaran

Sayangi seseorang itu atas dasar
Siapa dirinya sekarang
Bukan atas dasar siapa dirinya sebelum ini

video

March 5, 2011

.::150 JuTa KaLi::.

dok tengah dengar2 lagu kat punker tadi...tetibe dengar lagu ni...n terminat lak gan lirik die...sangat sempoi...tapi bermakne...ilek je...so nak kongsi la ngan korg....LAYAN.....



Untuk kali keseratus lima puluh juta
Mereka tanyakan engkau soalan yang sama
“Eh kenapa kau masih lagi mahukan dia?”
“Apa kau buta, apa kau pura-pura suka”

Di seratus lima puluh juta kali itu
Di depan semua engkau tarik tangan aku
Yang sedang buat muka kosong tak ambil tahu
Sambil ketawa engkau bilang satu per satu

“Dia mungkin bengis seperti singa”
“Tapi dia nangis tonton cerita Korea”
“Dia mungkin keras bila bersuara”
“Tapi dia jelas, jujur apa adanya”

“Aku lagi kenal dia”
Dah lebih seratus lima puluh juta kali
Aku pesan padamu apa yang bakal jadi
Engkau dan aku ada mungkin tidak serasi
Engkau sangat manis, aku ini pula dawai besi

Di setiap seratus lima puluh jutanya
Aku pun dalam hati semacam tak percaya
Apa kau lihat pada aku jujurkan saja
Terus kau cubit dagu aku, sambil berkata

“sayang mungkin baran tak kira masa
tapi sayang tahan kalau yang salah saya
sayang mungkin saja keras kepala
tapi sayang manja bila kita berdua–

saya kenal sayang saya”
Buat apa dicerita
Bahagia kita rasa
Biar tak dipercaya
Peduli orang kata

Baju ronyok tak apa
Asal pakai selesa
Berkilau tak bermakna
Kalau hati tak ada

Aku lebih bengis dari sang naga
Tapi bisa nangis semata demi cinta
Suaraku keras tak berbahasa
Kerna aku rimas gedik mengada-ngada

Aku mudah baran tidak semena
Mana boleh tahan angin cemburu buta
Dan aku sengaja tunjuk keras kepala
Aku punya manja, kau saja boleh rasa

Rahsia kita berdua..

video

March 1, 2011

.::BCR::FuNk3R::KaRoK::.

hoho hari ni aku menghabiskan mase aku depan lappy je...xde keje ag kat opis ni...dok melayan BCR a.k.a bloggers chat room...lame xjoin rum...bile masuk sini lepas gax la tensen wa hoho...tapi 2 la...nak bese kan ikon lam rum ni xpandai agi...dah terbiase gan ikon lam ym...kdg2 tergegel gax la kan...hoho jari pelat ikut kate bobes....dalam sedih2 seronok gax aku...dok menambah follower je la aku hari ni...ha3...tp kat rum 2 sume mude2 agi...terase diri ku agax berusia...lalalla...tp aku mude gax wat...single agi pe...even not available x_x hoho...tetibe jadi lupe aku nak naip tadi...nanti2 la aku update lgi...

kalau korang nak join BCR ni just klik je kat cnie-->>> Bloggers Chat Room

kalau korang nak kan player codding cam yang ade kat blog aku ni...klik je r kat cnie >>>> Funker.Fm


dan tetibe jugak aku rase gian nak g karok...hoho...Mr Pumpkin aku ni xmo ajak aku g karok ke...xkan nak g layan sensorang kot...ade gax aku masuk rum karok kat rum kosong jap g kang...nak senarai kan la lagu2 ape nak nyanyi nanti...wo...minggu ni nak g gax karok...xkire n xmo kire huh...!!!

.::its hurt::.

sedih lak rase harini...bile kite tau org lain lebih tau dari kite...ase cam...hurm...i'm nothing...i'm nobody...adakah 2 petunjuk kepade sesuatu yang aku nak elakkan selame ni...mungkin aku dah tau tapi aku xnak terime hakikat je...lagi dicube lagi sakit jadinye...nak di abaikan huh xleh lak ase...terpakse gax la ditelan walau pahit ibarat telan ubat selseme yang da dihancurkan...yarks....


.::KLik Aj3::.